Talträningshelg i Skåne 14–17 maj 2015

Jag var på talträningshelgen som anordnades i Stockholm förra året och tyckte det var mycket givande. Vill du träna att prata i grupp så är det här något att åka på. Skånes Stamningsförening välkomnar medlemmar från alla stamningsföreningar till helgen. Se mer nedan.
Anders K

Skånes Stamningsförening bjuder in till

Talträningshelg i Skåne 14–17 maj 2015

 

Välkommen till en utvecklande talträningshelg på Heljarödsgården nära Ängelholm, under Kristi Himmelsfärdshelgen.
Vi börjar torsdag lunch och slutar på söndag efter lunch.

Välkommen till en talträningshelg på Heljarödsgården i Skåne under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Utveckla din röst och ditt tal

Detta är en helg för dig som vill arbeta med ditt tal tillsammans med andra i en trevlig miljö. Vi tränar på att använda rösten och talet bättre. Talträningen är inspirerad av Talakademins devis ”Ju bättre du talar desto mindre stammar du”. Vi försöker alltså inte att minska stamningen men för många blir det en indirekt effekt på stamningen.

Bra med intensiv träning

På talhelgerna har vi goda erfarenheter av att träna intensivt under flera dagar. Vi kommer under kursen att hitta fungerande strategier och träna på dessa i verkliga talsituationer. Talträningen kan innebära att tala i kortare fraser, sänka taltempot och tala i viloandningsrytm, eller vad som fungerar för just dig. Vi varvar med ’Speaking Circle’, en beprövad metod att öka lusten att tala inför andra människor. Vi kommer att ha några övningar i kyrksalen med fin akustik.

Erfarna ledare

Johan Ascard leder helgen tillsammans med logoped Marie Hallberg. Marie är logoped på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och arbetar med både barn och vuxna som behöver hjälp med sin röstfunktion eller sitt talflyt.

Vi bor vackert nära stranden

Vi bor på Heljarödsgården i vandrarhemsmiljö med 1–2 personer per rum. Det är en fin kringbyggd korsvirkesgård med anor från 1700 talet.  Gården är vackert belägen vid Skäldervikens strand i ett naturskönt kustlandskap med vackra promenadvägar.Heljarödsgården ligger i Farhult, väster om Ängelholm. Du kan åka dit med tåg och buss.

Träningen anpassas till dina önskemål

Vi välkomnar medlemmar i stamningsföreningarna och i Talakademin. Inga förkunskaper krävs, träningen anpassas till dina förutsättningar och önskemål.

Billigt och bra
Deltagaravgiften är bara 600 kronor för helpension och tre övernattningar i dubbelrum med helpension. Enkelrumstillägg 300 kr. Resten står Skånes stamningsförening för, med bidrag från Region Skåne.

Anmäl dig nu!

Hör gärna av dig med frågor. Anmäl dig till Johan Ascard, 0730-41 52 87, johan.ascard@telia.com, senast den 25 april. Deltagarantalet är begränsat så anmäl dig innan det är för sent!

Läs mer på Skånes stamningsförenings hemsida: www.skane.stamning.se där informationen kommer att uppdateras efterhand.
Annonsen finns också i senaste numret av Kommunikation.

Varma vårhälsningar

Johan Ascard